26 Şubat 2009 Perşembe

lazienki park

şimdi polonya kralının varşova'daki yazlık sarayının bahçesinde bir kış gezintisine çıkalım dilerseniz..

aşağıdaki iki fotoğrafta gördüğünüz anıtın iki yanındaki heykellere dikkat ederseniz osmanlı figürleri var. bilmem hangi savaşta oraya giden osmanlı askerleri ölmüş ve kaybolmuşlar. onları temsil ediyormuş bunlar.






aşağıdaki armada ortada kralı sembol eden boğa, iki yanında da polonya ve litvanya'yı temsil eden figürler mevcut. eskiden polonya ve litvanya tek bir ülkelermiş.



aşağıda gördüğünüz satir parkın her yerinde mevcut olan lambalardır. böylesine katolik bir ülkede bu tür figürler çok garip geldi bana. hatta aynı parkta bir de diana tapınağı vardı ama onun fotoğrafını çekemedim. karlar eridiği zaman tekrar gideceğim ve bir de yeşil halini göstereceğim size parkın.









en eğlenceli ev aşağıda gördüğünüz yerdi. çünkü burası kralın aşıklarını eviymiş. halk arasında garsoniyer denen bu yerde krallar nice cevizler kırarmış.





2 yorum:

  1. canım benim geziyorsun tozuyorsun soruyorsun öğreniyorsun sonra yetinmeyip bizlerle paylaşıyorsun öncelikle çok teşekkürler. ama bişi merak ettim okul ne durumda okul :))

    YanıtlaSil
  2. eheh
    derslerim daha başlamadı. dün bi lehçe dersine girdim, o kadar. gelecek hafta derslerden de bahsederim artık =p

    YanıtlaSil